Papiervernietiging

Veel bedrijven laten vertrouwelijk papier vernietigen door een gecertificeerd vernietigingsbedrijf. Op deze pagina leggen wij u uit hoe dit in zijn werk gaat.

papiervernietiging en papier vernietigen

In Nederland kennen we een aantal gecertificeerde vernietigingsbedrijven. Zoals:

Dit zijn bedrijven die gecertificeerd en gespecialiseerd zijn in het vernietigen van hoofdzakelijk vertrouwelijke materialen. Dit hoeft niet perse papier te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om de vernietiging van harde schijven of bedrijfskleding.

Integriteit uit het papier halen

Het doel van deze vernietigingsbedrijven is altijd om de integriteit uit het product te halen. Dus het onleesbaar maken van papier en het voorgoed wissen van data van harde schijven.

Papiervernietiging is een dienst om uw dagelijkse vertrouwelijke papier frequent te laten vernietigen door een vernietigingsbedrijf.

Binnen uw bedrijf kunt u inzamelcontainers laten plaatsen voor de inzameling van uw bedrijfspapier. U kunt zelf containers aanschaffen, of u kunt gebruik maken van de containers van uw dienstverlener.

CA+ gecertificeerde vernietigingsbedrijven

CA+ gecertificeerde vernietigingsbedrijven zullen u altijd beveiligde inzamelcontainers aanbieden. Dit betekent dat de containers voorzien zijn van een slot. In sommige gevallen hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van afsluitbare containers. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er om de container een ombouwkast zit, die wel afgesloten kan worden door middel van een slot.

Beveiligde inzamelingsmiddelen is een van de punten waar CA+ gecertificeerde vernietigingsbedrijven aan moeten voldoen. Lees meer over de CA+ certificering.

Proces van papiervernietiging

In de papiercontainers kunt u al uw ongewenste bedrijfspapier werpen. In de klep van de container zit een brievenbussleuf waardoor het papier in de container kan vallen. Op afspraak worden de containers geledigd door uw dienstverlener.

Zo eenvoudig is het, u heeft er helemaal geen omkijken naar.

CA+ gecertificeerde vernietigingsbedrijven legen de containers in beveiligde transportvoertuigen. Nadat de containers geleegd zijn wordt het transportvoertuig afgesloten om eventuele verwaaiing van het papier te voorkomen.

Aan het einde van de route rijdt het transportvoertuig de beveiligde vernietigingslocatie binnen. Achter gesloten deuren wordt al het papier gelost en gereed gemaakt voor vernietiging.

Het idee bestaat dat het papier vervolgens verbrand wordt. Maar dit is een groot misverstand in de branche. Het papier wordt namelijk vernietigd in een grote papiervernietiger, ook wel shredder genoemd. Het papier wordt door de shredder versnipperd. De grootte van de papiersnippers hangt af van wat de klant wenst.

Bij papier met een hoge confidentiële waarde zijn de papiersnippers kleiner dan bij regulier bedrijfspapier. Voor de grootte van de papiersnippers worden bij CA+ gecertificeerde vernietigingsbedrijven de vier veiligheidsklassen van de DIN Norm 32757-1 aangehouden. Lees meer over de DIN Norm

Het vernietigde papier wordt direct geperst tot grote balen papier. Deze papierbalen bevatten onleesbare geperste papiersnippers van diverse bedrijven. Het is dus onmogelijk om van deze papiersnippers een leesbaar document te reconstrueren.

Vernietiging en recycling

De papierbalen worden gebruikt als grondstof in de tissue industrie. Van het gerecyclede papier wordt bijvoorbeeld toiletpapier gemaakt.

Papiervernietiging is dus betrouwbaar en milieuverantwoord. Omdat de integriteit uit het papier wordt gehaald en het versnipperde papier wordt hergebruikt door de tissue industrie.

Gerelateerde artikelen