Papiervernietiger kopen

Waar kunt u op letten bij het uitzoeken van een zakelijke papiervernietiger? Er zijn diverse merken en prijscategorieën waar u uit kunt kiezen. Maar hoe weet u nu of u de juiste keuze maakt bij het kopen van een papiervernietiger?

papiervernietiger kiezen

Op het internet zijn verschillende aanbieders te vinden van papiervernietigers zoals:

Bekijk onze top 5 zakelijke papiervernietigers die u kunt inzetten voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten.

Op alle websites worden soortgelijke papiervernietigers aangeboden. Hieronder kunt u een lijst vinden met vragen die u kunnen helpen bij het maken van de juiste aankoop.

  • Wat is uw budget? Een papiervernietiger heeft u al voor 30 euro. Maar de prijs kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.
  • Moet de papiervernietiger naast papier ook andere voorwerpen kunnen vernietigen? zoals nietjes, creditcards en cd’s?
  • In welke veiligheidsklasse moet de papiervernietiger kunnen versnipperen? Lees meer over de DIN Norm
  • Moet de papiervernietiger uw papier vernietigen in stroken, of in meer complexere confetti-achtige snippers? Er bestaan strip cut versnipperaars, die standaard stroken produceren. En cross cut versnipperaars, deze versnipperaars versnipperen het papier in rechthoekige kleine stukjes.
  • Hoeveel vellen papier wilt u tegelijk in de papiervernietiger stoppen? De meeste papiervernietigers kunnen tot vijftien vel per keer vernietigen.
  • Hoeveel minuten moet de papiervernietiger aan een stuk door operationeel zijn, zonder dat de papiervernietiger een time-out aangeeft? De meeste papiervernietigers kunnen enkele minuten achter elkaar versnipperen.
  • Hoe groot moet de opvangbak zijn? Hoeveel vel of hoeveel liter?
  • Hoeveel decibel mag de papiervernietiger produceren? Een professionele papiervernietiging produceert ongeveer 55 dB.
  • Door hoeveel mensen gaat de papiervernietiger gebruikt worden?

Er zijn behoorlijk wat punten waar u rekening mee moet houden voordat u tot aanschaf van een papiervernietiger overgaat.

papiervernietiger lijstDaarbij is het lastig om vooraf te bepalen wat uw exact wensen zijn. Dat geldt helemaal bij bedrijven die voor het eerst een papiervernietiger aan willen schaffen. U wilt namelijk niet een papiervernietiger kopen die te weinig capaciteiten heeft. Maar u wilt ook weer niet een dure papiervernietiger aanschaffen die uiteindelijk nauwelijks gebruikt wordt.

U kunt er voor kiezen om een papiervernietiger te huren, zodat u kunt ontdekken of een papiervernietiger toegevoegde waarde heeft voor uw bedrijf. De verhuur van papiervernietigers is gebruikelijk voor bedrijven die eigenhandig archiefstukken willen vernietigen.

Gerelateerde artikelen