DIN-norm voor papiervernietigers

Bij het kiezen van een papiervernietiger bent u wellicht de term “DIN-norm” tegen gekomen. Deze normering vertelt u een hoop over de kwaliteit van de papiervernietiger. Hoe hoger de DIN-norm hoe beter de papiervernietiger uw vertrouwelijke papier versnippert.

din norm

Kies een papiervernietiger met DIN 3-norm

Het Duitse Instituut voor de Normeringen (DIN) heeft een standaard opgesteld voor de beveiliging van documenten die wereldwijd erkend en toegepast wordt. De normering is opgedeeld in vijf klassen. Hoe hoger de vertrouwelijkheid van uw document, hoe hoger de DIN-norm.

  • DIN 1: Algemene informatie
  • DIN 2: Interne algemene informatie
  • DIN 3: Vertrouwelijke informatie
  • DIN 4: Strikt vertrouwelijke informatie
  • DIN 5: Zeer geheime en zeer vertrouwelijke informatie

Elke klasse kent restricties van het versnipperde materiaal. De DIN 3-norm stelt bijvoorbeeld dat de papiersnippers maximaal 4 x 60 mm mogen zijn.

Een goedkope papierversnipperaar zal over het algemeen volgens DIN 1 of DIN 2 versnipperen. Maar als u zelf vertrouwelijke bedrijfsinformatie wilt vernietigen raden wij aan om een papiervernietiger te kiezen met een DIN 3-normering of hoger.

Professionele papiervernietiger kopen

Bekijk onze professionele zakelijke papiervernietigers die vernietigen volgens de DIN 3-norm. Onze top 5 helpen u bij het kopen van een zakelijke papiervernietiger.